ОСА на Институт по целулоза и хартия гласува за отписване

1354
ОСА на Институт по целулоза и хартия гласува за отписване

На извънредно общо събрание акционерите на Институт по целулоза и хартия АД ще гласуват решение за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, информират от публичната компания.

Мотивите за това са, че дружеството управлява и ползва активи на стойност 1.82 млн. лв. Броят на акционерите е намалял от 178 на 134. Вече около две години не е извършван трансфер на акции на дружеството. Таксите, които се плащат от публичните дружества не са диференцирани според големината на дружеството и през последните две години много нараснаха, като някои от тях десетократно.

Въвеждането на електронна връзка с Комисията за финансов надзор и фондовата борса също се оказа скъпо техническо решение, заплащано от дружествата, сочат от компанията.

Извънредното събрание ще се проведе на 27 ноември.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Common Stocks
# 0
14:03 | 5 March 2011
Дружеството "Институт по целулоза и хартия АД" - София, е реализирало печалба към четвъртото тримесечие на 2010 г. в размер на 12 хил. лв. Общите приходи на дружеството са 1.480 млн. лв., което е с 26.88 % по-малко спрямо предходния период. Общите разходи са намалели с 27.27 % спрямо третото тримесечие на миналата година и възлизат на 1.467 хил. лв. Нетните приходи от продажбите на Института по целулоза и хартия АД през четвъртото тримесечие на 2010 г. са в размер на 1.148 млн. лв. и представляват 77.57 % от общите приходи. Спрямо съответния период на 2009 г. те са намалели с 32.11 %. Към 31 декември 2010 г. дружеството има печалба на акция в размер на 1.96 лв., като данните са от Баланс/Отчета на дружеството за IV-тото тримесечие на 2010 г. Собственият капитал на акционерното дружество "Институт по целулоза и хартия АД" - София, е 319 хил. лв., като спрямо същия период на 2009 г. се е увеличил с 3.24 %.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg