ОСА на Неохим ще гласува обратно изкупуване на цени между 30 и 40 лв.

869
ОСА на Неохим ще гласува обратно изкупуване на цени между 30 и 40 лв.

Неохим АД-Димитровград свиква Общо събрание на акционерите на 8 юни 2007 г., на което ще се гласува решение за обратното изкупуване на акции при минимална цена - 30 лв. за една акция и максимална цена 40 лв., съобщава БФБ.

Акционерите ще гласуват и решение за разпределение на финансовия резултат, като печалба за 2006 г. бъде отнесена във фонд “Допълнителни резерви”. За 2006 г. Неохим обяви нетна печалба в размер на 3.577 млн. лв., спрямо 13.46 млн. лв. за година по-рано.

Максимален брой акции, подлежащи на обратно изкупуване - до 3 % от общия брой акции, издадени от дружеството или до 79 630 акции. Срокът на извършване на изкупуването (в това число и заплащане на изкупените акции) - до 180 календарни дни, считано от деня, следващ датата на оповестяване.

В случай че в срока по първото изречение не се изкупи максималния брой акции, общото събрание на акционерите се очаква да овласти съвета на директорите по своя преценка да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на разпоредбата на предходното изречение.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 25 юни 2007 год. от 12.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 21 май 2007 г.

Днес бяха изтъргувани само 3 акции на дружеството на средна цена от точно 44 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg