ОСА на Пловдив – Юрий Гагарин БТ гласува за продажба на имот за 1.7 млн. лв.

844
ОСА на Пловдив – Юрий Гагарин БТ гласува за продажба на имот за 1.7 млн. лв.

“Пловдив – Юрий Гагарин БТ” АД () свиква редовно годишно Общо събрание на акционерите на на 3 юни 2008 година, става ясно от съобщение публикувано от x3news.

Акционерите също ще обсъдят решение за продажба на недвижим имот, собственост на “Пловдив – Юрий Гагарин - БТ” АД и ще гласуват за овластяване Изпълнителният директор да извърши сделката при условията, посочени в доклада-предложение на Съвета на директорите.

Предложената цена е 1.687 млн. лв. без ДДС, като от компанията заявяват, че основното производство няма да бъде затруднено от продажбата.

Общото събрание ще гласува от печалбата на дружеството за 2007 г. в размер на 7.44 лв. 10%, или 744.11 хил. лв. да се разпределят за фонд “Резервен”, а останалите 6.697 млн. лв., да останат като неразпределена печалба на дружеството.

ОСА ще определи месечно възнаграждение на новоизбраните членовете на Съвета на директорите в размер равен на определеното месечно възнаграждение на останалите членове – 2000 лева месечно на всеки един от тях, за срок до края на три годишния мандат.

В по-голямата си част (92%) приходите са реализирани от пласиране на продукцията на вътрешния пазар. На 28 септември 2006 г. Пловдив Юрий Гагарин БТ сключи тригодишни договори с четирите цигарени фабрики на Булгартабак холдинг - Благоевград БТ, Пловдив БТ, София БТ и Стара Загора БТ за доставка на печатни материали и филтрови пръчки.

Основни акционери са Баранко ЕООД с 49.00% от капитала, а Комсо Табако ООД държи 18.00 на сто.

Днес акциите на компанията поевтиняха с 3.96%, до средна цена 75.06 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg