Акционерите на Полимери (

) ще гласуват на насроченото за 30 юни ОСА предложение за отмяна на решение на УС от 28 февруари за увеличаване на капитала. За това съобщават от Българска фондова борса.

Нека да припомним, че по-рано тази седмица от КФН отказаха да потвърдят проспекта за публично предлагане на акции на Полимери. От компанията планираха да увеличат капитала от сегашните 5.32 млн. лв. на 55.32 млн. лв.

Увеличението щеше да се извърши чрез издаването на нови 50 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Срещу всяка съществуваща акция би било издадено едно право, даващо възможност за записване на 9.39 нови акции.

Основният мотив за постановения отказ е, че значителната разлика между предвидената в проспекта емисионна стойност на новоемитираните акции и балансовата стойност на една акция преди увеличението на капитала ще доведе до накърняване интересите на акционерите.

Днес стана ясно, че Полимери отчита загуба от 1.52 млн. лв. за първото тримесечие на годината спрямо печалба от 535 хил. лв. година по-рано, според финансовите резултати, публикувани на сайта на компанията.

Днес акциите й поскъпват с 5.5% на средните 5.76 лв. за лот. Към момента са изтъргувани 23 086 книжа.

На снимката: Николай Банев, чл. на Надзорния съвет на Полимери