ОСА на САФ Магелан отново ще гласува за продажба и придобиване обратно на имот

431
САФ Магелан АД-София свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 12 май 2007 г., на което ще се гласува сключването на договор за продажба и придобиване обратно чрез финансов лизинг (Sale & Lease Back) на дълготрайни материални активи на дружеството в размер на 2.5 млн. евро без ДДС, съобщава БФБ.

Тези активи представляват 1/2 идеални части от УПИ ХІІ-764, 1087, кв. 31А, по плана на гр. София, НПЗ „Искър- Юг", район „Искър - СО", целият с площ от 12 630 кв. м, и построена в този имот сграда „Пазар на едро (тържище) за риба с административна част.

Събранието също ще гласува за овластяване на Съвета на директорите и изпълнителния директор да извършат сделката чрез подписване на Договор за финансов лизинг и Договор за покупко-продажба, във форма на нотариален акт с дружество Пиреос Лизинг България ЕАД.

Освен това ОСА ще трябва и да даде съгласие и овластяване на Съвета на директорите и изпълнителния директор за издаване запис на заповед с падеж „на предявяване" в полза на Пиреос Лизинг България ЕАД с цел гарантиране изпълнението на задълженията на дружеството по Договора за финансов лизинг, за сума, равна на дължимите по договора главница и договорна лихва.

Страни по договора за покупко-продажба във форма на нотариален акт са : продавач-Саф Магелан АД-София, купувач-Пиреос Лизинг България ЕАД.

Балансова стойност на недвижимите имоти - обект на сделката е 3 800 919.85 лв., в която се включва стойността на земята, стойността на подобренията и стойността на сградата.

Договор за финансов лизинг е с предмет приемане за ползване при условия на финансов лизинг и задължително придобиване на гореописаните имоти от лизингополучателя в края на лизинговия период или по негов избор предсрочно.

Сумата на финансиране е в размер на 2.5 млн. евро без ДДС, платима чрез месечни лизингови вноски, като лизинговият период е от 120 месеца. Лихвата е в размер на 3-месечен EURIBOR+2.75% до 3% годишно,като първоначална вноска няма.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 27 май 2007 г. от 10.00 часа на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 25 април 2007 г.

Нека припомним, че през март КФН забрани на САФ Магелан да гласува точка от дневния ред на ОСА, а именно горепосочената сделка за продажба и придобиване.

Днес бяха изтъргувани 4 акции на дружеството на цена 11.5 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...