ОСА на Слънчев бряг АД одобри продажбата на инфраструктурата на к. к. Слънчев бряг

863
ОСА на Слънчев бряг АД одобри продажбата на инфраструктурата на к. к. Слънчев бряг

На проведеното на 28 общо събрание на акционерите на Слънчев бряг АД-к. к. Слънчев бряг бе гласувано решение за продажба на инфраструктурата на к. к. Слънчев бряг, собственост на дружеството.

Продажбата включва ДМА-инфраструктура, включващи - общокомплексно озеленяване, в това число тротоари, улици и алеи, парково осветление, съоръженията, с които се осъществява пропускателен режим, водопроводи, като продажбата на това имущество следва да бъде продадено в неговата цялост чрез едно или повече разпоредителни сделки между Слънчев бряг АД и Община Несебър за цената от 38 056 140 лв. без ДДС.

Към момента на подписване на договорите за продажба на активи, Община Несебър заплаща 7 611 228 лв., която сума представлява дължимия данък добавена стойност, а сумата от 38 056 140 лв. ще бъде платена на пет годишни равни вноски, считано от годината, следваща годината на подписване на договорите.

ОСА овластява Съвета на директорите и изпълнителния директор на дружеството да предприемат всички необходими решения и да извършат всички необходими съответни правни и фактически действия съгласно действащото законодателство за извършване на продажбата на инфраструктурата собственост на дружеството; продажбата да се извърши след получаване на разрешение от Агенция за приватизация по чл. 28, ал. 1 от ЗПСК.

Акционерите също гласуваха решение годишната загуба от финансовата 2006 г. в размер на 4.13 млн. лв. да бъде покрита от неразпределената печалба от минали години.

Избирани са като членове на Съвета на директорите на дружеството Ели Леон Анави, Кольо Велков Колев, Пламен Евгениев Александров, Малина Георгиева Стратиева и Младен Иванов Мутафчийски.

Основен акционер в лицето на Министерство на икономиката е държавата със 75% от капитала.

Последната сделка по позицията е от 2 октомври на цена 23.50 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...