ОСА на Слънчев бряг АД ще гласува за продажбата на инфраструктурата на комплекса

632
ОСА на Слънчев бряг АД ще гласува за продажбата на инфраструктурата на комплекса

Слънчев бряг АД-к. к. Слънчев бряг свиква извънредно общо събрание на акционерите на 28 септември 2007 г., на което ще се гласува решение за продажба на инфраструктурата на к. к. Слънчев бряг, собственост на Слънчев бряг АД.

Продажбата включва ДМА-инфраструктура, включващи - общокомплексно озеленяване, в това число тротоари, улици и алеи, парково осветление, съоръженията, с които се осъществява пропускателен режим, водопроводи, като продажбата на това имущество следва да бъде продадено в неговата цялост чрез едно или повече разпоредителни сделки между Слънчев бряг АД и Община Несебър за цената от 38 056 140 лв. без ДДС.

Към момента на подписване на договорите за продажба на активи, Община Несебър заплаща 7 611 228 лв., която сума представлява дължимия данък добавена стойност, а сумата от 38 056 140 лв. ще бъде платена на пет годишни равни вноски, считано от годината, следваща годината на подписване на договорите.

Акционерите ще гласуват също решение за покриване годишната загуба от финансовата 2006 г. в размер на 4.13 млн. лв. от неразпределената печалба от минали години.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 октомври 2007 г. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 12 септември 2007 г.

Основен акционер в лицето на Министерство на икономиката е държавата със 75% от капитала.

Последната сделка по позицията е на цена 17.01 лв., като след новината офертите купува са на горното ценово ограничение22.113 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...