ОСА на Слънчев ден обсъжда увеличение на капитала

566

Слънчев ден АД, Варна () свиква извънредно общо събрание на акционерите на дружеството на 12 декември 2007 г., на което ще се обсъжда увеличаване на капитала на дружеството чрез издаване на нови акции, според съобщение в ДВ.

ОС ще гласува и предложените промени в броя и състава на съвета на директорите,  промени в предмета на дейност на дружеството, както и промени в устава на дружеството.

Акционерите ще вземат решение за овластяване по чл. 114, ал. 1 ЗППЦК на лицата, които управляват и представляват дружеството, да извършат следните сделки: а) разпореждане с активи на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството; б) сключване на договор за банков кредит на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството; в) предоставяне на обезпечения на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството; г) придобиване на активи на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството.

Правото на глас в общото събрание на акционерите се упражнява от лицата, придобили акции най-късно 14 дни преди датата на провеждане на общото събрание.

Основни акционери са Съни Тур ЕООД с 55% от капитала, Цветомир Георгиев Гергов, държащ 20.39% и Тодор Георгиев Гергов с 20 на сто.

При изтъргувани 249 акции по позицията до момента е отчетено повишение от 17.82%, до 70.69 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...