Слънчев ден АД, Варна (

) свиква извънредно общо събрание на акционерите на дружеството на 12 декември 2007 г., на което ще се обсъжда увеличаване на капитала на дружеството чрез издаване на нови акции, според съобщение в ДВ.

ОС ще гласува и предложените промени в броя и състава на съвета на директорите, промени в предмета на дейност на дружеството, както и промени в устава на дружеството.

Акционерите ще вземат решение за овластяване по чл. 114, ал. 1 ЗППЦК на лицата, които управляват и представляват дружеството, да извършат следните сделки: а) разпореждане с активи на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството; б) сключване на договор за банков кредит на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството; в) предоставяне на обезпечения на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството; г) придобиване на активи на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството.

Правото на глас в общото събрание на акционерите се упражнява от лицата, придобили акции най-късно 14 дни преди датата на провеждане на общото събрание.

Основни акционери са Съни Тур ЕООД с 55% от капитала, Цветомир Георгиев Гергов, държащ 20.39% и Тодор Георгиев Гергов с 20 на сто.

При изтъргувани 249 акции по позицията до момента е отчетено повишение от 17.82%, до 70.69 лв. за брой.