ОСА на София Комерс - Заложни къщи с проект за 0.40 лв. дивидент на привилегирована акция

783
ОСА на София Комерс - Заложни къщи с проект за 0.40 лв. дивидент на привилегирована акция

София Комерс - Заложни къщи АД-София свиква общо събрание на акционерите на 30 май 2007 г., на което ще се гласува предложение за разпределение на гарантирания кумулативен дивидент в размер на 0.40 лв. на една привилегирована акция за 2006 г., съобщава БФБ-София.

На акционерите, притежаващи обикновени акции не се предвижда да бъде разпределян дивидент.

При листването си на Българска фондова борса от ръководството на дружеството заявиха, че за 2006 г. всяка привилегирована акция ще носи по 0,40 лв. дивидент, докато за годините от 2007 до 2015 дивидентът ще е 0,75 лв. за акция.

От листването си на борсата компанията набра общо 2.107 млн. лв., които обяви, че ще използва за откриването на нови заложни къщи.

За 2006 г. София Комерс - Заложни къщи обяви нетна печалба в размер на 529 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 183 хил. лв. за година по-рано. Основният капитал на дружеството е 2.4 млн. лв., докато собственият в края на 2006 г. възлиза на 4.82 млн. лв.

Днес сделки с акциите на дружеството не се сключиха, като офертите купува/продава останаха на нива от 5.81/6.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...