ОСА на Топливо ще гласува печалбата за 2006 да остане неразпределена

451

Топливо АД-София свиква Общо събрание на акционерите на 29 май 2007 г., на което ще се гласува балансова печалба за 2006 година в размер на 7 088 662 лв. да остане неразпределена и дивиденти да не се изплащат, съобщава БФБ.

Акционерите ще гласуват и решения за овластяване на съвета на директорите и изпълнителните директори на дружеството да сключат с "Газ България” ЕООД, "ТОПЛИВО СЪРБИЯ” - гр. Белград и "ТОПЛИВО BEIJING” – Китай - заинтересувани лица по смисъла на чл.114 ал.5 от ЗППЦК, договори от 1 до 3 години за покупка на газ пропан-бутан, както и въглища и строителни материали на обща стойност на всички договори до 50 млн. лв. и до 36 млн. щатски долара, в резултат на което възникват вземания на дружеството.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 юни 2007 г. от 09.30 часа на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 11 май 2007 г.

Синергон Холдинг притежава 74.45% от капитала на Топливо АД.

Днес акциите на дружеството поевтиняха с 0.54% до средно ниво 23.82 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg