Унипак АД-Павликени (

) свиква извънредно общо събрание на акционерите на 21 декември 2007 г., на което ще се гласува промяна в структурата на капитала на дружеството при запазване на неговия размер.

Разпредлението на капитала ще се промени от 113 599 поименни безналични акции с право на глас, всяка с номинална стойност 10 лв., на 1 135 990 поименни безналични акции с право на глас, всяка с номинална стойност 1 лв.

За целта всички съществуващи 113 599 поименни безналични акции с право на глас се обезсилват и в замяна на тях се издават 1 135 990 поименни безналични акции с право на глас при съотношение на замяна 1 съществуваща към 10 новоиздадени акции.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 11 януари 2008 г. от 10.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 5 декември 2007 г.
Акционерите също ще гласуват за освобождаване като член на Съвета на директорите Петър Божилов Божилов, а на негово място е предложен Евгени Методиев Димитров.

Също така с решение на Великотърновски ОС от 29 октомври е заличен като изпълнителен член на Съвета на директорите Петър Божилов Божилов. Вписан е на негово място Христо Димитров Христакиев.

Дружеството ще се представлява пред трети лица от изпълнителния член и заместник председателя на Съвета на директорите Христо Димитров Христакиев, и от председателя на Съвета на директорите Тодор Симеонов Чаков, заедно и поотделно.

Днес акциите на Унипак поскъпнаха с 11.02%, до 181.60 лв. В момента няма предлагане по позицията.