ОСА на Винзавод-Асеновград АД ще гласува за 26-кратно увеличение на капитала

758

Винзавод-Асеновград АД - Асеновград свиква Общо събрание на акционерите на 29 март 2007 г., на което ще се гласува решение за увеличаване капитала на дружеството от 385 251 лева на 10 016 526 лева, чрез издаване на нови 9 631 275 обикновени, безналични акции, с номинална стойност от 1 лев всяка, съобщи БФБ.

Капиталът се увеличава по реда и при условията на чл. 246, ал. 4 от Търговския закон, със собствени средства на дружеството в размер на 9 631 275 лева, представляващи частта от фонд "Резервен", надхвърляща определения в закона и устава минимално изискуем размер от 1/10 от капитала.

Новите акции от увеличението на капитала се разпределят между акционерите безплатно и съразмерно на участието им в капитала до увеличаването. Право да получат новите акции имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар АД като акционери на 14-тия ден след деня на Общото събрание.

Срещу 1 притежавана акция към 14-тия ден след датата на Общото събрание всеки акционер получава 25 нови акции от увеличението на капитала.

ОСА също ще гласува решение за сключване на договор за дистрибуция с Вини АС АД-Асеновград за продажба на стоки, произведени от Винзавод -Асеновград АД- Асеновград на това дружество, като му се предостави изключителното право да реализира тези стоки на територията на Република България.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 април 2007 г. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 13 март 2007 г.

Последната сделка с книжата на дружеството е на 19 септември 2006 г. на цена 2.20 лв. за акция. В момента има само оферти "купува" на максималното ценово ограничение за деня от 2.86 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg