Ръст на нетната консолидирана печалба с над осем пъти регистрира „Алфа финанс холдинг” АД спрямо предходната година. Това сочат одитираните финансови отчети на холдинга. През 2007 г. финансовият резултат след данъци на групата възлиза на 83 млн. лв. спрямо 10 млн. лева за 2006 г.

Благодарение на осъществените придобивания и на развитието на управляваните компании, нетните консолидирани приходи от дейността са се удвоили през 2007 г. Те възлизат на 212 млн. лв., спрямо 109 милиона през 2006 г. Активите на холдинга са нарастнали 2.8 пъти спрямо 2006 г., достигайки до 653 млн. лв.

През изминалата 2007 г. „Алфа финанс холдинг” консолидира инвестициите си в областта на логистиката в „Дунавски индустриален парк” АД, преструктурира финансовите услуги във „Финансиа груп” АД, придоби „Летище Пловдив” АД, „Капитал Банк” АД Скопие и 50% от „Софстрой” АД .

Осъществено бе също и вливането на „СТС Финанс” АД в „Булброкърс” ЕАД. През 2008 г. се финализират сделките по придобиване на застрахователния брокер „Брокер инс”, македонския инвестиционен посредник „Евроброкер” Скопие, портфолиото от офис и търговски сгради на „Лендмарк” , както и чуждестранни придобивания на "Каолин" АД .

„Отличните финансови резултати са следствие на упоритата работа на екипа ни, който успешно реализира стратегията ни за разширяване присъствието на холдинга на пазарите в България и Югоизточна Европа”, коментира Иван Ненков, прокурист на холдинга. „Оттук нататък целта ни е да затвърдим позициите си на стратегически и прозрачен партньор както за чуждестранни компании, желаещи да инвестират в България, така и за български предприемачи, които мислят мащабно и искат да стъпят на международните пазари.”

"Алфа финанс холдинг" АД е водеща изцяло българска индустриална и финансова група с основни направления на дейност финансови услуги, недвижими имоти и индустриални минерали. Холдингът инвестира успешно и в логистиката, строителството, телекомуникациите и енергетиката. Групата е активна в България и региона на Югоизточна Европа. Управлява активи на стойност над 1.5 млрд евро, а дъщерните компании имат над 3 500 служители.