Още един посредник връща лиценза

1178
Още един посредник връща лиценза

За днес (15 януари) е насрочено общото събрание на акционерите на Варненски инвестиционен посредник (ВИП-7), научи Profit.bg.

Посредникът е предоставил протокол в Комисията за финансов надзор от заседание на Съвета на директорите, с което решение се свиква настоящото общо събрание.

Основната точка в дневния ред ще е обсъждане и приемане на решение за отказ от дейността като инвестиционен посредник.

ВИП-7 получи лиценз от Комисията за финансов надзор (тогавашна Комисия по ценни книжа и стокови борси на 25 ноември 1998 г.

Припомняме, че през 2009 г. от лиценза си се отказаха Бора Инвест, КД Секюритис и ДЗИ Инвест.

"В сектора очаквам консолидация и дори връщане на лицензи от страна на по-малки инвестиционни посредници (ИП) и управляващи дружества (УД), които трудно ще се справят с влиянието на световната финансова криза. По-устойчиви на финансови сътресения ще са по-големите УД-та и ИП-та, които, благодарение на широкия спектър от предлагани услуги, качествено обслужване и иновативни продукти, ще преразпределят пазарния дял на по-малките участници".

Това заяви Ангел Рабаджийски, изп. директор на Карол, в материал за развитието на капиталовия пазар през 2010 г., част от прогнозната поредица "България 2010", които Profit.bg публикува през декември.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg