От 18 до 31 октомври ще се търгуват правата на Спарки Елтос

576
От 18 до 31 октомври ще се търгуват правата на Спарки Елтос

От 18 до 31 октомври 2007 г. на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Спарки Елтос АД-Ловеч, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

По информация от борсата пет от закупените права ще дадат възможност за записването на една нова акция по номинална цена от 1.00 лв. и емисионна стойност от 16.00 лв. Присвоеният борсов код на правата ще е R1ELTOS.

Аукционът за незаписаните права ще се проведе на 9 ноември, докато крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 26 ноември 2007 г.

Спарки Елтос възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 14 млн. лв. на 16.8 млн. лв. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2.28 млн. нови акции.

Ако всички акции бъдат записани и платени, дружеството ще набере 44.8 млн. лв. Цел на увеличението на капитала и планирано използване на набраните от емисията средства са инвестиции за модернизация на производството, повишаване на капацитета, усвояване на нова гама акумулаторни професионални електроинструменти, модернизация на леярна за магнезиеви, алуминиеви и други специални сплави, съществено подобряване на екологията на производството, автоматизация на монтажа, както и за намаляване на ливъриджа на дружеството.

Увеличението на капитала се извършва през ТБ УниКредит Булбанк, където е открита и набирателната сметка. До момента по позицията са изтъргувани 4712 акции на нива от 17.41 и 18.04 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg