От 18 до 31 октомври 2007 г. на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Спарки Елтос АД-Ловеч, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

По информация от борсата пет от закупените права ще дадат възможност за записването на една нова акция по номинална цена от 1.00 лв. и емисионна стойност от 16.00 лв. Присвоеният борсов код на правата ще е R1ELTOS.

Аукционът за незаписаните права ще се проведе на 9 ноември, докато крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 26 ноември 2007 г.

Спарки Елтос възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 14 млн. лв. на 16.8 млн. лв. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2.28 млн. нови акции.

Ако всички акции бъдат записани и платени, дружеството ще набере 44.8 млн. лв. Цел на увеличението на капитала и планирано използване на набраните от емисията средства са инвестиции за модернизация на производството, повишаване на капацитета, усвояване на нова гама акумулаторни професионални електроинструменти, модернизация на леярна за магнезиеви, алуминиеви и други специални сплави, съществено подобряване на екологията на производството, автоматизация на монтажа, както и за намаляване на ливъриджа на дружеството.

Увеличението на капитала се извършва през ТБ УниКредит Булбанк, където е открита и набирателната сметка. До момента по позицията са изтъргувани 4712 акции на нива от 17.41 и 18.04 лв. за брой.