От 30 август ще се търгуват новите акции на Метизи

470
От 30 август (четвъртък) за търговия на Българска фондова борса ще бъде въведена емисията акции от увеличението на капитала на Метизи АД, съобщават от институцията.

Компанията увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 7.502 млн. лв., чрез издаване на нови 7 001 918 броя обикновени поименни безналични акции, всяка с номинална стойност от 1 лв.

Новоиздадените акции се разпределят безплатно между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличаването му, като за всяка притежавана акция ще се получи по 14 от новите, безплатно.

За първите шест месеца на 2007 г. компанията има нетна неконсолидирана печалба в размер на 333 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 94 хил. лв. за година по-рано.

Активите на Метизи в края на юни 2007 г. са 52.319 млн. лв., като нарастват от 51.481 млн. лв. Метизи АД има за предмет на дейност производство на стоманени телове и въжета.

Днес по позицията сделки не се сключиха, като офертите купува/продава останаха на нива от 4.51/5.22 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg