От борсата регистрираха и последващата емисия книжа на Фонд за Земеделска земя

490
От борсата регистрираха и последващата емисия книжа на Фонд за Земеделска земя

На проведено днес заседание, Съветът на директорите на Българска фондова борса регистрира на Неофициален пазар на акции, сегмент А, последващата емисия акции на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ, в резултат на увеличението на капитала, съобщиха от БФБ.

Размерът на емисията преди увеличението е бил 7 027 150 лв., а след увеличението на капитала, размерът й нараства на 14 044 300 лв., разпределени в същия брой ценни книжа.

Новите акции ще бъдат въведени за търговия на БФБ на 30 януари (сряда), когато ще бъдат въведени и новите книжа на Индустриален холдинг България и на Българска роза-Севтополис.

Увеличението на капитала на фонда се извърши с цел финансиране на инвестиционната дейност на компанията, т. е. основно за закупуване на земеделска земя.

Последно регистрираните сделки с акциите на фонда са от 24 януари. Тогава са прехвърлени 400 книжа срещу средните 1.39 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg