От борсата възстановяват търговията със СБС

498
От борсата възстановяват търговията със СБС

От понеделник, 7 януари, ще бъде възстановена търговията с акциите на Специализирани бизнес системи АД (), която бе преустановена на 2 януари. Това съобщават от Българска фондова борса.

Спирането й бе продиктувано от взетото решение на проведеното на 15 декември извънредно ОСА за промяна в номиналната стойност и броя на акциите, издадени от компанията.

Предвид факта, че към 4 януари (датата на изтичане на срока за временно спиране) в борсата не са постъпили доказателства относно вписване на решенията на ОСА на дружеството в търговския регистър, респективно за отразяване на съответните промени в регистъра на ЦД, се възстановява търговията с акциите на Специализирани Бизнес Системи АД, се посочва в становището на БФБ.

На проведено ОСА през декември, акционерите на СБС приеха решение за промяна на номиналната стойност на акциите от 100 хил. броя и номинална стойност от 50 лв. всяка, на 1 млн. с номинал от 5 лв.

Също така акционерите решиха печалбата на дружеството за 2006 г. в размер на 184 хил. лв. след облагането й с данъци да се капитализира и да се отнесе в допълнителните резерви.

За последно акциите на СБС затвориха на 137 лв. средно при изтъргуван обем от 983 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg