От днес е в сила търговото към акционерите на София мел АД

417
От днес, 14 август, е в сила търговото предложение към акционерите на София мел АД-София, след като бе публикувано в два централни ежедневника. Срокът на предложението ще бъде 28 дни, съобщава БФБ.

Броят акциите, обект на търговото предложение, е 269 129, като предлаганата цена е 77.52 лв. за всяка.

Акциите, притежание на ЛЛИ Юромилс ГмбХ, гр. Виена, (пряко и чрез свързани лица) са 403 693, или 60% от капитала на дружеството.

На 17 юли бяха прехвърлени 403 693 акции на София мел на цена 77.52 лв., или общо 31.3 млн. лв.

В края на юли Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на контрол, посредством купуване на акции, върху „София Мел”АД от страна на Лайпник-Лунденбургер Инвест, Австрия.

Придобиването на „София Мел” АД е част от стратегията за разрастване на Лайпник-Лунденбургер Инвест. Компанията вече управлява мелнични предприятия в Австрия, Германия, Унгария, Полша и Чехия и планира да затвърди водещите си позиции в Европа.

За първото тримесечие на 2007 г. София мел обяви печалба преди облагане с данъци в размер на 770 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 337 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Днес бяха изтъргувани 247 акция на София мел на средна цена 73.61 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg