От началото на година на БФБ-София в процес по набиране на капитал са 118.23 млн. лв.

654
От началото на година на БФБ-София в процес по набиране на капитал са 118.23 млн. лв.

От началото на 2007 г. на Българска фондова борса вече са набрани или са в процедура по набиране на капитала над 118.23 млн. лв. (по номинал), каза Радослав Желязов, Директор „Емитенти и членство” в институицията по време на провеждащата се в Пловдив Трета регионална кръгла маса на тема: "Българска фондова борса и бизнесът – партньори в ЕС".

Пазарната капитализация на новите акции е над 438 млн. лв.

През 2006 г. на БФБ-София са регистрирани 56 увеличения на капитала от публични дружества. Общата сума от увеличенията по номинал е в размер на 413.27 млн. лв.

Общата набрана сума от увеличенията по емисионна стойност (реално платените от инвеститорите пари) възлиза на 493.71 млн. лв., допълни Желязов.

Само за изминалата година на БФБ-София са регистрирани 28 емисии облигации, с обща стойност в размер на 376 млн. лв.

През 2007 г. реализираните емисии облигации, регистрирани за търговия на борсата до май вече са 14 на брой, като общата им стойности възлиза на 218 млн. лв.

Няколко нови емитенти очаква БФБ-София за настоящата година, заяви още Желязов. Това са ТБ Инвестбанк, Херти, Нет Инфо БГ, Унифарм, Специализирани Бизнес Системи, Лев Инс, Победа Бургас, Ломско Пиво, Енемона, МакКап Брокерс, Софарма Трейдинг, София Комерс Кредит Груп, Билборд, Хидроизомат и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg