От Неохим предвиждат да заделят 900 хил. лв. за дивиденти

581
От Неохим предвиждат да заделят 900 хил. лв. за дивиденти

Решение за разпределение на финансов резултат ще обсъждат акционерите на Неохим () на насроченото за 6 юни общо събрание. Проектът за решение предвижда част от печалбата на компанията за 2007 г. в размер на 929 хил. лв. от общо 3.01 млн. лв. да бъде разпределена между акционерите, съобщиха от x3news.

Брутният дивидент на акция ще е 0.35 лв. Останалата част от печалбата акционерите ще гласуват да бъде отнесена във фонд “Допълнителни резерви”.

ОСА предстои да гласува решение за обратно изкупуване от дружеството през 2008 г. на акции от капитала на Неохим и определяне на условията за това.

Проектът за решение предвижда максимален брой акции, подлежащи на обратно изкупуване да е до 3% от общия брой акции, издадени от дружеството или до 79 630 акции. Срокът на извършване на изкупуването (в това число и заплащане на изкупените акции) ще се определеи до 180 календарни дни, считано от деня, следващ датата на оповестяване по реда на чл.111, ал.6 от ЗППЦК.

Обратното изкупуване се извършва при минимална цена от 50 лв. за една акция и максимална цена 70 лв. за лот.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 23.06.2008 год. от 12.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 23 май. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието е 21 май.

Днес акциите на Неохим поевтиняха с 0.04%, до средните 54.88 лв. при обем от 2 235 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg