Във връзка с влизането в сила на измененията в Правилата за работа със системата COBOS от 10 май 2007 г., днес между 16.10 и 17.00 ч. временно ще бъде спрян достъпът на всички клиенти на абонати на системата, съобщава БФБ.

Считано от 10 май 2007 г., ще бъде преустановен достъпът на потребителите с повече от един издаден активен сертификат, а активните им поръчки ще бъдат изтрити.

Администраторите на COBOS ще имат възможност днес след 13.00 ч. да деактивират своите клиенти с повече от един активен сертификат, допълват от борсата.

Напомняме, че според промените един потребител (българско или чуждестранно физическо или юридическо лице) може да бъде клиент само на един абонат на COBOS и съответно да има само един сертификат за достъп до системата.

Търгуващите на Българска фондова борса през COBOS в края на април са 3049, като бележат ръст от 113 само за последния месец, показват данните на институцията, предоставени на Profit.bg.

В челото на подреждането при посредниците няма съществени изменения, като ИП Карол остава лидер със 775 сертификата, следван от ИП Елана Трейдинг и ИП БенчМарк Финанс с по 476 и 473 броя.