Отлагат аукциона на Ломско пиво поради технически проблем*

667
Отлагат аукциона на Ломско пиво поради технически проблем*

Във връзка с възникнал технически проблем, аукционът на Ломско пиво АД ще бъде отложен, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Очаква се аукционът да бъде възобновен по-късно днес след отстраняването на възникналия проблем, информираха източници на Profit.bg.

БФБ-София АД уведоми, че аукционът ще се проведе между 10:30 и 12:00 ч., като изпълнението на сделките ще се извърши в 12:02 ч.

Въпреки, че зададеното ценово ограничение допуска и поръчки с цени над максималната (максимум 30 000.12 лв.), борсовите посредници следва да въвеждат поръчки с цена от максимум 30 000 лв.

Днес на Българска фондова борса трябваше да се предложат 450 хил. акции, като инвеститорите имаха възможност да закупят минимум 1 лот, отговарящ на 10 хил. акции. Минималната цена за лот бе определена на 21 200 лв., а максималната на 30 000 лв.

Утре на борсата за продажба се очакваха също 450 хил. акции, но вече минималното количество за покупка ще е от 1 акция. Долното ценово ограничение нараства на 2.22 лв., а горното остава 3 лв.

В третия ден, който за момента е обявен за понеделник (23 юли) ще бъде предложено останалото непродадено от ден втори количество, в случай че има такова. Условията за цената остават същите, между 2.22 и 3 лв., като 1 лот отговаря на 1 акция отново.

През първото шестмесечие на 2007 година се наблюдава ръст в приходите на пивоварната с близо 47%, до 3.23 млн. лв., в сравнение с 2.2 млн. лв. за същия период на миналата година.

Нетната оперативна печалба на дружеството достига 401 хил. лв., като стойността й за първата половина на 2007 г. е три пъти по-голяма от печалбата за същия период на 2006 г.

*Информацията е актуализирана към 10.20 часа

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg