За срок от три дни, считано от днес (9 януари), временно се спира търговията с акциите на Специализирани Бизнес Системи АД-София, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Търговията ще бъде прекратена, след постъпилото решение на Софийски градски съд за вписване на промяната в номиналната стойност на акциите на дружеството.

Нека припомним, че на проведено ОСА през декември, акционерите на СБС приеха решение за промяна на номиналната стойност на акциите от 100 хил. броя и номинална стойност от 50 лв. всяка, на 1 млн. с номинал от 5 лв.

Също така акционерите решиха печалбата на дружеството за 2006 г. в размер на 184 хил. лв. след облагането й с данъци да се капитализира и да се отнесе в допълнителните резерви.

В края на миналата година от борсата временно спряха търговията с книжата на дружеството, но до крайната дата за това (4 януари) в институцията не бяха постъпили доказателства относно вписване на решенията на ОСА на дружеството в търговския регистър, респективно за отразяване на съответните промени в регистъра на ЦД по партидата на дружеството.

Затова търговията бе възстановена още на следващия ден, но инвеститорите продължиха да си задават въпроса какви акции търгуват – с или без право на участие в увеличението на капитала.