Отпадат ценовите ограничения за търговия с книжата на София мел днес

534
След постъпило мотивирано искане от борсов член се отменят ограниченията в допустимите граници на отклонение на цената на София мел АД-София за днешната търговска сесия, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Решението е взето на основание основание чл. 94, ал. 13, т. 2 от Правилника на БФБ-София, който гласи, че при положение че за достатъчно дълъг период липсват сделки с емисията ценни книжа, това може да доведе до отклонение на пазарната цена с повече от +/- 50 % по отношение на цената на отваряне на търговската сесия.

За първото тримесечие на 2007 г. София мел обяви печалба преди облагане с данъци в размер на 770 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 337 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Основният капитал на дружеството е 673 хил. лв., а собственият – 21.741 млн. лв. Лулис Мел-България ЕАД притежава 55% от капитала на компанията.

В началото на търговската сесия търсене има на 4.60 лв., а предлагане на цена от 32.50 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...