Отписват Чайкафарма висококачествените лекарства от публичния регистър

1052
Отписват Чайкафарма висококачествените лекарства от публичния регистър

Комисията за финансов надзор откри производство за отписване на издадената от „Чайкафарма висококачествените лекарства” АД, гр. Варна емисия акции от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Съгласно разпоредбата на чл. 6, ал. 3 от Наредба № 22, ако емисия ценни книжа, вписана в регистъра, не бъде приета за търговия на регулирания пазар в срок до 3 месеца от вписването, тя се отписва от регистъра по инициатива на заместник-председателя, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност".

Чайкафарма Висококачествените лекарства АД е следвало да предприеме действия за регистриране на горепосочената емисия акции на „БФБ – София ”АД в срок от 29 януари 2007 г. до 2 май 2007 г., посочват от комисията.

Предвид факта, че от 29 януари 2007 г. до настоящия момент емисията в размер на 5 299 000 броя акции на „Чайкафарма Висококачествените лекарства” АД не е приемана за търговия, спрямо нея е налице предпоставката по чл. 6, ал. 3 от Наредба № 22 за отписването й от регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН.

В резултат на отписването й от регистъра Чайкафарма Висококачествените лекарства АД ще изгуби публичното си качество и съответно ще бъде отписано от водения от КФН регистър на публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа.

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор определя срок от 3 работни дни от публикуване на настоящото съобщение за внасяне в КФН на писмени възражения от всички заинтересовани лица в образуваното производство за отписване на издадената от „Чайкафарма Висококачествените лекарства” АД емисия акции и на дружеството като публично от водения от КФН регистър.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...