Отправят търгово към акционерите на БТК на цена от 10.73 лв. на акция

1355
Отправят търгово към акционерите на БТК на цена от 10.73 лв. на акция

В БФБ-София АД е постъпило уведомление относно търгово предложение към акционерите на Българска телекомуникационна компания АД-София ()  на цена от 10.73 лв. за акция, съобщават от борсата.

Предложител е НЕФ Телеком България ООД, притежаващ пряко и чрез свързани лица общо 259 892 635 акции или 90.00148 % от капитала. Броят на акциите, обект на търговото предложение е 28 872 205.

Срокът на предложението ще бъде 30 дни от датата на публикуване на търговото в два централни ежедневника.

Търговият предложител заявява, че при наличие на всички законови предпоставки, дори и да не е изпълнено условието на чл. 119, ал. 1, т. 1 от ЗППЦК, възнамерява да поиска отписване на Българска телекомуникационна компания АД-София от регистъра на публичните дружества и емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор.

В две сделки, на 17 август, бяха прехвърлени 259.888 млн. акции, или 90% от капитала на Българска телекомуникационна компания АД.

Цената на акция бе 10.70 лв., а общата стойност на транзакцията възлиза на 2.78 млрд. лв. или 1.421 млрд. евро.

Нека припомним, че във връзка с информацията, оповестена от Българска фондова борса, че AIG Global Invesments Group чрез „Неф телеком България” ООД е закупила 90% дял от капитала на „Българска телекомуникационна компания” АД, КФН започна проверка на посочената сделка.

Според наличната информация в КФН, предоставена от контролираните от Тор Бьорголфсон компании, преди сключване на сделката същите притежават не повече от 30% от капитала на БТК АД.

Проверката има за цел да установи страните по сделката, както и собствеността и статута на акциите преди продажбата на БТК АД.

Днес се изтъруваха 50 402 акции на БТК на средна цена от 10.80 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg