Отправят търгово Заводски строежи-ПС-Перник АД на цена 36 лв.

657
В БФБ-София АД е постъпило уведомление относно търгово предложение за закупуване на акции на Заводски строежи-ПС-Перник АД-Перник на цена от 36 лв. за брой, съобщи институцията.

Предложител е Софстрой АД, като броят на акциите, притежание от компанията (пряко и чрез свързани лица) е 34 331, или 25.00% от капитала.

Броят на акциите, обект на търговото предложение са 103 001, като КФН все още не е взела отношение към предложението.

Срокът на предложението e 28 дни, считано от датата на публикуване в два централни ежедневника.

Софстрой АД-София придоби акциите по време на търговската сесия от 5 юни 2007 г. на цена от 34.954 лв. за брой, или за общата сума от 1.2 млн. лв.

За първото тримесечие на 2007 г. дружеството отчита нетна печалба от 64 хил. лв. при положителен финансов резултат от 7 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано. Основният капитал на дружеството е 137 хил. лв., а собственият – 2.189 млн. лв.

ЕТ Любчо Стоилов-ЛСИ притежава 25.00% от капитала на дружеството, докато Промишлено строителство Холдинг ЕАД и Министерство на регионалното развитие и благоустройството имат съответно по 24.71 и 7.011 на сто.

В момена има само една оферта по позицията - продава - на цена 46.00 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg