Отпуснаха 22 млн. евро заем на дъщерна на ФеърПлей Интернешънъл компания

891
Уникредит Булбанк ще отпусне кредит за 22 млн. евро на Варна Лоджистик АД, след като двете страни вече са се споразумели по условията на договора, съобщават от Българска фондова борса. Отпуснатият заем е за срок от три години, с опция за удължаване.

Отпуснатите средства ще се инвестират в изграждането на съвременни складови помещения и офиси от среден клас, както и търговски площи върху 80 хил. кв. м. Работата по изграждането на първата складова база вече е започнала и се очаква да бъде напълно завършена и пусната в експлоатация в края на настоящата година.

Според информация от Варна Лоджистик кредитът ще покрие 88% от очакваните разходи за изграждане на инвестиционния проект.

Акционери с равно дялово участие във Варна Лоджистик са Бългериън Пропърти Девелъпмънтс ЕООД и ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Последното е еднолична собственост на ФеърПлей Интернешънъл АД.

В края на април проектът на Варна Лоджистик получи Сертификат за Инвеститор от клас А. Документът отчита стойността на инвестицията, която ще надхвърли 100 милиона лева, както и покриването на изискванията за този тип комплекси - местоположение и достъп, компоненти и характеристики на сградите, както и управление и качество на предлаганите услуги.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg