Уникредит Булбанк ще отпусне кредит за 22 млн. евро на Варна Лоджистик АД, след като двете страни вече са се споразумели по условията на договора, съобщават от Българска фондова борса. Отпуснатият заем е за срок от три години, с опция за удължаване.

Отпуснатите средства ще се инвестират в изграждането на съвременни складови помещения и офиси от среден клас, както и търговски площи върху 80 хил. кв. м. Работата по изграждането на първата складова база вече е започнала и се очаква да бъде напълно завършена и пусната в експлоатация в края на настоящата година.

Според информация от Варна Лоджистик кредитът ще покрие 88% от очакваните разходи за изграждане на инвестиционния проект.

Акционери с равно дялово участие във Варна Лоджистик са Бългериън Пропърти Девелъпмънтс ЕООД и ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Последното е еднолична собственост на ФеърПлей Интернешънъл АД.

В края на април проектът на Варна Лоджистик получи Сертификат за Инвеститор от клас А. Документът отчита стойността на инвестицията, която ще надхвърли 100 милиона лева, както и покриването на изискванията за този тип комплекси - местоположение и достъп, компоненти и характеристики на сградите, както и управление и качество на предлаганите услуги.