„Овергаз Капитал” АД достигна размер на кредитния си портфейл от 1 млн. лв.

450

Кредитният портфейл на „Овергаз Капитал” АД надхвърли един милион лева за първото полугодие на тази година, съобщи неговият изпълнителен директор г-н Илиян Илиев.

Причината за това е стремителния ръст на продажби, които дружеството реализира от своя нов финансов продукт за инвеститори на капиталовия пазар - "Репо сделки с ценни книжа". Само за месец юли увеличението на портфейла е с 250 %.

С постигнатите резултати дружеството затвърждава лидерската си позиция на първата небанкова институция, финансираща сделки с ценни книжа, подчертава г-н Илиев. Според него "Репо сделки с ценни книжа" е на път да се превърне в пазарен хит.

Както вече ви информирахме, “Овергаз Капитал” е първата небанкова компания у нас, която от 19 юли насам предлата кредитиране на водещите български инвестиционни посредници.

Дъщерната компания на “Овергаз” приема за обезпечение по кредитите клиентски портфейли от акции, които се търгуват на Българската фондова борса, както и дялове и акции от взаимни фондове.

Финансирането покрива до 70 на сто от пазарната стойност на обезпечението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg