Овластиха ръководството на Уеб Медия Груп да придобие вестник "Топспорт"

989
Овластиха ръководството на Уеб Медия Груп да придобие вестник

На проведеното днес извънредно общо събрание на Уеб Медия Груп АД-София се прие единствената точка от дневния ред, а именно, овластяване на СД на дружеството да закупи вестник "Топспорт". Предметът на сделката е търговската марка Топспорт и фирмено "ноу-хау" за издаване на вестника.

Стойността на сделката е 795 953 лв. - пазарната цена, определена по реда на чл. 114а, ал. 4 от ЗППЦК от двама независими оценители, определени от съвета на директорите.

Сделката най-вероятно ще бъде финансирана от облигационен заем, заявиха от ръководството на компанията.

Страна по сделката е гр. София - заинтересувано лице по сделката, по смисъла на чл. 114, ал. 5 от ЗППЦК. В Топспорт Медия Хирон-91 държи 80%, като в същото време притежава и 49.86% от Уеб Медия Груп.

Решението за овластяването на ръководството на дружеството да осъществи сделката бе прието с изискуемите три-четвърти от представения капитал.

По думите на овластените представители на Топспорт Медия АД чрез извършването на сделката ще се осъществят икономии от мащаба, като в същото време печатното издание ще добави близо 2.4 млн. приходи към интернет-групата през следващите пет години.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg