На проведеното днес извънредно общо събрание на Уеб Медия Груп АД-София се прие единствената точка от дневния ред, а именно, овластяване на СД на дружеството да закупи вестник "Топспорт". Предметът на сделката е търговската марка Топспорт и фирмено "ноу-хау" за издаване на вестника.

Стойността на сделката е 795 953 лв. - пазарната цена, определена по реда на чл. 114а, ал. 4 от ЗППЦК от двама независими оценители, определени от съвета на директорите.

Сделката най-вероятно ще бъде финансирана от облигационен заем, заявиха от ръководството на компанията.

Страна по сделката е гр. София - заинтересувано лице по сделката, по смисъла на чл. 114, ал. 5 от ЗППЦК. В Топспорт Медия Хирон-91 държи 80%, като в същото време притежава и 49.86% от Уеб Медия Груп.

Решението за овластяването на ръководството на дружеството да осъществи сделката бе прието с изискуемите три-четвърти от представения капитал.

По думите на овластените представители на Топспорт Медия АД чрез извършването на сделката ще се осъществят икономии от мащаба, като в същото време печатното издание ще добави близо 2.4 млн. приходи към интернет-групата през следващите пет години.