Паника, технически проблем в системата COBOS и липса на купувачи доведоха до нови разпродажби в ранната търговска сесия днес.

Инвеститорската паника стартира още в 9.30 и продължава и в момента, като по отделни позиции дори няма купувачи. Такива в отделни моменти на търговска сесия бяха дори и ликвидните Химимпорт, Монбат и Централна кооперативна банка.

Любопитно е да отбележим, че всички компании от SOFIX бележат понижения, като двуцифрен спад има при ЦКБ, Химимпорт, М+С Хидравлик, Монбат и Топливо.

Техническите проблеми със системата COBOS, започнали още със старта на търговията, продължават и в момента. Инвеститори споделиха пред Profit.bg, че не успяват да се логнат, а брокери не могат, дори и да искат да Ви потвърдят поръчките.

От борсата прекъснаха търговската сесия, но малко по-късно бе даден повторен старт, след това отложен с нови 20 минути. До момента няма новина за ново отлагане на сесията или за нейното продължаване.

Към момента SOFIX бележи спад от 10.29%, до 1248.67 пункта, а BG40 се понижи с 11.51%, до 353.09 пункта. Общият оборот възлиза на 5.37 млн. лв.