С решение от 16 март 2007 г. Съветът на директорите на Параходство Български морски флот ЕАД - Варна поиска разрешение от Министерство на Транспорта за продажба чрез търг на имоти и активи на дружеството, съобщава БФБ.

Активите включват сграда-склад за съхранение на фендери и сграда техническа работилница, намиращи се на територията на гр. Бургас - Нефтобаза "Росенец", както и намиращите се в тях машини и съоръжения, които не могат да бъдат демонтирани.

БМФ също ще продава Хижа в м-т "Аладжа манастир", намиращ се в гр. Варна, м-т "Аладжа манастир", както и етаж от сграда и идеални части от дворно място, намиращи се във Варна.

И последните два имота са втори етаж от сграда и идеални части от дворно място, намиращи се също във Варна, както и части от сграда - "Общежитие" във Варна.

Също така съветът на директорите е взел решение на 20 април за апортирането на неоперативни активи на Параходство Български морски флот ЕАД в капитала на Български морски квалификационен център ЕАД.

БМФ е поискало разрешение от Министерство на Транспорта качеството на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на дружеството да извърши непарични вноски на четири броя недвижими имоти и моторен кораб "Атанас Димитров", в капитала на Български морски квалификационен център ЕАД.

Имотите включват сграда и земя "Дом на моряка" с балансова стойност към 31 март 2007 год. на сградата 70 376 лв. и на земята 133 500 лв.; Обособена част - "Офиси" от сграда на ул. Шипка № 10 с балансова стойност 1 220 167.97 лв.; Сграда и земя в района на Морска гара-Варна с балансова стойност 119 111.33 лв.; Сграда БМКЦ с балансова стойност към 683 729.03 лв.

Мотореният кораб "Атанас Димитров" е с балансова стойност към 31 март 2007 г. 0.00 лв. и отчетна стойност 28 121.84 лв.

Параходството е поискало и разрешение от Министерство на Транспорта за замяна на имот, собственост на ПБМФ ЕАД с три имота собственост на НАП.