Параходство БРП избрано за основен превозвач по река Дунав на АЕЦ "Козлодуй"

614
Параходство БРП избрано за основен превозвач по река Дунав на АЕЦ

След проведен конкурс по Закона за обществените поръчки "АЕЦ Козлодуй" ЕАД определи Параходство БРП АД () за основен превозвач по река Дунав на доставките на свежо и отработено гориво за централата.

Основанието за спечелване на конкурса е, че офертата на дружеството е отговаряла на всички предварително обявени условия на възложителя, става ясно от съобщение на сайта x3news.

Нека припомним, че миналата седмица бе съобщено от компанията, че след проведен конкурс от Министерството на транспорта, Параходство БРП АД беше избрано за основен превозвач на фериботната линия Никопол - Турну Магуреле.

Разрешителното за дейността се дава за срок от три години. Фериботната линия ще бъде обслужвана от кораб-тласкач и пригодена за целта фериботна секция.

Параходство Българско речно плаване АД приключи производствената си дейност за 2007 г. с отчетен резултат от 1.38 млн. тона товари и произведени общо приходи от дейността в размер на 38.696 млн. лв.

Финансовият резултат за отчетната 2007 г. е неконсолидирана печалба преди данъци в размер на 3.498 млн. лв., а след облагане с данък 3.228 млн. лв.

Параходство Българско речно плаване е с капитал 28.96 млн. лв., като компанията е част от групата Химимпорт.

Рано днес книжата на дружеството поевтиняха със 7.26%, до 5.37 лв. средна цена.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg