Параходство БРП ще може да увеличава капитала си до 100 млн. лв.

468
Параходство Българско речно плаване АД-Русе свиква общо събрание на акционерите на 14 декември 2007 г., на което ще се гласува за промяна в устава на компанията, става ясно от съобщение на борсата.

Предвижда се създаването на нов чл. 7а от устава, според който „Управителният съвет, след предварително съгласие от Надзорния съвет, се овластява със свое решение да увеличава капитала на дружеството до 100 млн. лв., чрез издаване на нови акции, в срок до 5 г.”

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на дружеството, е 28 ноември 2007 г.

За деветмесечието на 2007 г. компанията обяви положителен финансов резултат в размер на 3.152 млн. лв., спрямо 913 хил. лв. за година по-рано. Основният капитал на Параходство БРП 28.959 млн. лв., собственият е 38.026 млн. лв.

Вчера акциите на дружеството се търгуваха на нива от 10.90 до 11.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg