Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията определи Параходство БРП за превозвач на МПС и пътници по фериботната линия Видин - Калафат-Видин с право за извършване на превози за срок от 3 години. Това информираха от публичната компания.

Параходство БРП е класирано на първо място сред останалите участници в конкурса, обявен от МТИТС, за избор на български превозвач по съществуващата фериботна линия, при условията на споразумението между Министерството на транспорта на България и Министерството на транспорта на Румъния за превоз на МПС и пътници с кораби между граничните пунктове в българо-румънския участък на р.Дунав.

Дружеството приключи 2009 г. с конослидирана печалба от 4.18 млн. лв., което е понижение за година от 33%. Общо приходите от продажби за миналата година възлизат на 59.71 млн. лв., или с 5% над постъпленията от 2008 г.

Днес още няма сделки с акции на Параходство БРП на борсата. В четвъртък се изтъргуваха 800 лота, като средната цена за лот достигна 1.65 лв.