Параходство БРП строи два броя закрити сухотоварни баржи

913
Параходство БРП строи два броя закрити сухотоварни баржи

На заседание на Управителния съвет на Параходство Българско речно плаване АД-Русе беше взето решение за подписване на договор с Корабно машиностроене АД-Варна за строителство на 2 броя нови закрити сухотоварни баржи тип Европа IIВ, всяка с товароподемност от 2000 тона.

Строителството на баржите ще бъде извършено под надзора на Germanischer Lloyd.

През изминалата седмица компанията проведе общо събрание на акционерите, на което бе гласувана промяна в устава, а именно „Управителният съвет, след предварително съгласие от Надзорния съвет, се овластява със свое решение да увеличава капитала на дружеството до 40 млн. лв. чрез издаване на нови акции, в срок до 5 години, считано от момента на регистриране на настоящото изменение на Устава в съда.

За деветмесечието на 2007 г. Параходство Българско речно плаване обяви нетна консолидирана печалба в размер на 3.746 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 913 хил. лв. за година по-рано.

Нетните приходи от продажби на дружеството за периода са 34.359 млн. лв., като се увеличат с 39.33% спрямо предходния период.

Днес обект на търговия бяха 1024 акции на нива от 9.05 и 9.55 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg