Съветът на директорите на Варшавската фондова борса допусна до търговия акциите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ в размер на 4 823 627 броя на Алтернативната система за търговия „NewConnect", организирана от борсовия оператор. Това информираха от българската публична компания.

Очаква се датата на първа котировка на акциите на борсата да бъде в периода 9 август (понеделник) - 13 август (петък) 2010 г.

„Във връзка с това следва да уведомим, че проспектът на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ е регистриран в Комисията за финансов наздор на Полша, за което дружеството е уведомено с писмо от 9 юни 2010 г.", се посочва още в съобщението. „Считано от 2 август 2010 г. дружеството ще разкрива всякаква публична информация, свързана с дейността му и пред Варшавската фондова борса и полските инвеститори на електронен адрес: http://www.newconnect.pl/.".

Маркет-мейкър на емисията акции на фонда във Варшава ще бъде Copernicus Securities Spółka Akcyjna, инвестиционен посредник, лицензиран от Комисията за финансов надзор на Полша.

Правен консултант на дружеството във връзка с допускането до търговия на акциите на дружеството на Варшавската фондова борса е Łuczyński i Wspólnicy Sp.k.

С това Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт" АДСИЦ е първата българска компания, чиито акции ще се търгуват на полския капиталов пазар.

Акциите на фонда не са търгувани на БФБ от 30 юни, когато са прехвърлени 50 книжа при цена от 3.01 лв. за лот.