Първа българска компания ще се котира във Варшава

1496
Първа българска компания ще се котира във Варшава

Съветът на директорите на Варшавската фондова борса допусна до търговия акциите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ в размер на 4 823 627 броя на Алтернативната система за търговия „NewConnect", организирана от борсовия оператор. Това информираха от българската публична компания.

Очаква се датата на първа котировка на акциите на борсата да бъде в периода 9 август (понеделник) - 13 август (петък) 2010 г.

„Във връзка с това следва да уведомим, че проспектът на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ е регистриран в Комисията за финансов наздор на Полша, за което дружеството е уведомено с писмо от 9 юни 2010 г.", се посочва още в съобщението. „Считано от 2 август 2010 г. дружеството ще разкрива всякаква публична информация, свързана с дейността му и пред Варшавската фондова борса и полските инвеститори на електронен адрес: http://www.newconnect.pl/.".

Маркет-мейкър на емисията акции на фонда във Варшава ще бъде Copernicus Securities Spółka Akcyjna, инвестиционен посредник, лицензиран от Комисията за финансов надзор на Полша.

Правен консултант на дружеството във връзка с допускането до търговия на акциите на дружеството на Варшавската фондова борса е Łuczyński i Wspólnicy Sp.k.

С това Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт" АДСИЦ е първата българска компания, чиито акции ще се търгуват на полския капиталов пазар.

Акциите на фонда не са търгувани на БФБ от 30 юни, когато са прехвърлени 50 книжа при цена от 3.01 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg