През първото тримесечие на 2007 г. Първа инвестиционна банка достигна ръст от 63.4% на годишна база в банкирането на дребно, отбелязвайки ръст съответно от 46.68% за потребителските кредити и 81.79% за ипотечните спрямо същия период миналата година, съобщиха от банката.

Банката затвърди водещите си позиции в картовия бизнес. В края на март броят на издадените дебитни и кредитни карти надхвърли половин милион, като ръстът при кредитните карти на годишна база е 89.46%.

Броят на инсталираните банкомати също е нараснал, като банката е инсталирала свои АТМ-устройства в новия терминал на летище София, както и в най-модерните търговски центрове в София и страната.

В края на първото тримесечие ПИБ разполага с над 530 банкомата. Водеща е позицията на банката по отношение на ПОС терминалната мрежа, където ръстът при инсталациите на терминали е 123.81% на годишна база, а за първото тримесечие на годината ПИБ е първа по нови инсталации на ПОС-терминали в търговски обекти.

Реализираният оборот на плащания с банкови карти през ПОС-терминалната мрежа на ПИБ е увеличен със 161.20% спрямо март 2006 г. Същевременно дебитните и кредитни карти VISA, издадени от ПИБ, са с най-голям реализиран оборот, за което банката беше отличена с престижен сертификат от VISA International.

Нетната печалба на банката се увеличи в края на март 2007 г. с 87.22% на годишна база, което надвишава с повече от шест пъти ръста на банковата система - 11.79% за същия период.