Първа сделка с акциите на Астера козметикс

621
Първа сделка с акциите на Астера козметикс

След като днес акциите на Астера козметикс () бяха въведени за търговия на Българска фондова борса, бе сключена и първата сделка за 50 броя на цена от 8 лв.

Присвоеният борсов код на книжата е AST. Размерът на емисията е 1 705 706 млн. лв., разпределени в същия брой акции.

В момента има само една оферта продава на цена от 8 лв., а купувачи има на ниво от 1.50 лв.

Както Profit.bg вече писа, никой от акционерите на Астера не е поел ангажимент или обявил намеренията си да продаде или предложи за продажба на борсата определен брой акции на дружеството в конкретен момент.

Конкретният брой акции, които ще бъдат предложени за борсова продажба, както и моментът на предлагане на акции за продажба, ще зависи от желанието на притежателите на акциите. В тайна остава и емисионната стойност на бъдещото предлагане.

Съществуващите акционери в Астера Козметикс са Лукан Луканов, председател на Съвета на директорите - 1 535 136 акции, представляващи 90% от капитала; Марийка Андреева, член на Съвета на директорите - 85 285 акции, представляващи 5% от капитала и Димитър Луканов, член на Съвета на директорите към шестмесечието на 2006 г. - 85 285 акции, представляващи 5% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg