На 19 юли ще се проведе първият аукцион за продажбата на акции на на Ломско пиво АД, съобщи за Профит.Бг Прокопи Прокопиев, Директор на Дирекция „Корпоративна политика” в Енемона АД.

Следващите два ще са съответно на 20 и 23 юли. Днес БФБ съобщи, че емисията акции на дружеството в размер на 4.5 млн. лв. се въвежда за търговия от 19 юли, четвъртък, с присвоен борсов код LOMSKO.

Нека припомним, че на смесен закрит аукцион на Българска фондова борса ще бъдат предложени до 20% от капитала на Ломско пиво АД. Търговията на ценните книжа ще се проведе на три сесии в три последователни работни дни.

През първия ден ще бъдат предложени 450 хил. акции, като инвеститорите ще могат да закупят минимум 1 лот, отговарящ на 10 хил. акции. Минималната цена е определена на 2.12 лв., а максималната на 3 лв.

През втория ден ще бъдат предложени също 450 хил. акции, но вече минималното количество за покупка ще е от 1 акция. Долното ценово ограничение нараства на 2.22 лв., а горното остава 3 лв.

И в последния ден ще бъде предложено останалото непродадено от ден втори количество, в случай че има такова. Условията за цената остават същите, между 2.22 и 3 лв., като 1 лот отговаря на 1 акция отново.

През първото шестмесечие на 2007 година се наблюдава ръст в приходите на пивоварната с близо 47%, до 3.23 млн. лв., в сравнение с 2.2 млн. лв. за същия период на миналата година.

Нетната оперативна печалба на дружеството достига 401 хил. лв., като стойността й за първата половина на 2007 г. е три пъти по-голяма печалбата за същия период на 2006 г.