Първият IPO фонд в страната вече е факт

986
Първият IPO фонд в страната вече е факт

Комисията за финансов надзор издаде на управляващото дружество “Карол Капитал Мениджмънт” ЕАД разрешение за организиране и управление на договорен фонд „Адванс IPO Фонд”.

Номиналната стойност на един дял е 1 евро. Фондът ще инвестира до 90% в акции и не по-малко от 10% в свръхликвидни инструменти.

Първоначално фондът възнамерява да инвестира в акции на компании от България, Румъния, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Русия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Турция, Гърция, Казахстан, а на един бъдещ етап и в други страни от Централна и Източна Европа като Македония, Черна Гора, бивши съветски републики.

Стратегията на фонда се състои в прилагането на агресивен инвестиционен подход с краткосрочен хоризонт на държане на инвестициите в портфейла. Инвестиционният фокус са IPO (initial public offering of securities) сделки, включващи първични публични предлагания с цел набиране на капитал чрез борсата, листване на компания при условията на вторично публично предлагане, както и борсови приватизационни сделки. Фондът може да инвестира и в акции на компании от региона на Централна и Източна Европа, които са реализирали IPO не по-късно от една година към момента на осъществяване на инвестицията.

Към настоящия момент Карол Капитал Мениджмънт организира и управлява два фонда – Адванс Източна Европа и Адванс Инвест.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...