Първото търговото предлагане за АДСИЦ вече е факт

635
Първото търговото предлагане за АДСИЦ вече е факт

Еф Екс Студио ООД-София отправи първото в историята на Българска фондова борса търгово предлагане за акции на акционерно дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ). Регистрира го мажоритарният собственик в СИИ Имоти АДСИЦ.

По данни на БФБ-София търговият предложител притежава пряко и чрез свързани лица 637 833 акции, или 98.13% от капитала на дружеството.

Обект на търговото предложение са 12 167 акции, като предложената цена е 1.40 лв. за брой.

Търговият предложител не възнамерява да иска отписване на дружеството от публичния регистър. Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение по предложението. Упълномощеният посредник по сделката е ИП Стандарт Инвестмънт АД-София.

Еф Екс Студио ООД придоби дела си по време на търговските сесии от 28 и 29 май, след като закупи 288 833 акции от БК Инвестмънт ЕООД, 200 000 акции от Трейсиз ЕООД и 150 000 акции от Рейтън АД-София. Найд сити корп, свързано с компанията дружество има 33 хил. акции, придобити на цена от 1.358 лв. за брой.

В момента оферта за покупка по позицията има на ниво от 1.60 лв., но няма въведени оферти за продажба.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg