Контролираното до есента на 2010 г. от Холдинг Пътища дружество Пътностроителна техника ще участва и в изграждането на Лот 2 на АМ Марица. Това стана ясно след отварянето на подадените оферти за изграждането на автомагистралния участък от Димитровград до Харманли.

Холдинг Пътища станаха миноритари в три дъщерни фирми

Сдружение „Марица Хайуей", в което членове са Пътностроителна техника и ПОРР Технобау унд Умвелт, предложи най-ниската цена за допълнително проектиране и строителство на Лот 2 на АМ „Марица" и тя е на общо 122.137 млн. лева, или 3.55 млн. лв. на километър, информираха от АПИ.

Да припомним също, че Пътностроителна техника е част и от Сдружение „Тракия ІV", с водещ партньор Холдинг Пътища, което бе избрано за изпълнител на Лот 4 на АМ „Тракия“ от Ямбол до Карнобат. Освен Пътностроителна техника другите партньори в сдружението са Видапътстрой, Бургаспътстрой, Пътинженеринг М, Галчев инженеринг груп, Пътинженерингстрой - Т и дружеството АБ.

След отваряне на всички ценови оферти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев изрази своето задоволство от силната конкуренция и качеството на подадените оферти. В тръжната процедура се включиха 14 участника, като броят на допуснатите до отваряне на ценовите оферти се сведе до 10. Предложените цени са близки по стойност.

Министърът отбеляза, че при 409 млн. лв. алокирани за АМ „Марица" по ОП „Транспорт", общата сумата на предложените цени за Лот 1 и Лот 2 възлиза на приблизително 256 млн. лв. Спестените средства ще бъдат насочени към изграждането на АМ „Струма", каза Плевнелиев.