Пазарджик-БТ АД (

) е победител в процедурата по пряко договаряне за продажба на 67% от общия капитал на босненското предприятие Фабрика духана Мостар АД, съобщиха от Българска фондова борса.

Решението за това е взето на 26 май от сформираната Комисия за продажба на държавния капитал на предприятието Фабрика духана Мостар АД, Мостар към Агенция за приватизация на Федерация Босна и Херцеговина.

Предстоят допълнителни преговори за подписване на договор за продажба на мажоритарния пакет от общия капитал на предприятието.

Пазарджик БТ отчита загуба от 108 хил. лв. към 31 март при отрицателен финансов резултат от 43 хил. лв. година по-рано. Общите приходи от дейността се коригират на годишна база от 771 хил. лв. на последните 540 хил. лв.

Основни акционери в Пазарджик БТ АД са Честийм ЕООД (49%) и Еко Трейд 2005 ЕООД, контролиращо 36.24% от капитала на публичната фабрика.

Акциите на компанията от Пазарджик не са сред ликвидните на Българска фондова борса. За последно те са търгувани на 26 март. Тогава са прехвърлени 50 лота при цена от 6.3 лв.

Снимка: Фабрика духана Мостар АД, Мостар