Пазарният дял на Авто Юнион Груп (АЮГ) достига за първо тримесечие на 2010 г. 13.1% с общо 518 реализирани продажби спрямо 9% пазарен дял към края на първото тримесечие на 2009 г., информират от компанията.

Само за месец март групата е постигнала пазарен дял от 17.3% с 255 продадени леки и лекотоварни автомобили спрямо 220 за март 2009 г. или 15% ръст. За сравнение, за същия период автомобилният пазар в страната отбелязва спад от 40%.

„Този резултат поставя АЮГ на първо място при търговците на нови автомобили в България - позиция, която групатa зае и в края на 2009 г.", отчитат от компанията.

За резултатите на автомобилната група допринасят всички марки. С най-голям принос са Fiat (102 автомобила и пазарен дял 2.6%), Mazda (90 автомобила и пазарен дял 2.3%) и Nissan (73 автомобила). Почти двукратно нарастват продажбите на Renault за първо тримесечие - от 37 през 2009 г. на 69 през 2010 година.

Добри резултати записват и останалите марки от групата - Opel и Chevrolet, представлявани от дилърите Булвария и Каргоекспрес.

Само за март, компанията е увеличил продажбите си с 81% спрямо февруари като за този резултат най-голяма заслуга имат Mazda (50 автомобила), Fiat (43 автомобила) и Renault (38 автомобила).

От Авто Юнион Груп информират, че продължават с инвестиционната си политика по откриването на нови продажбено - сервизни центрове. След открития през декември 2009 г. автомобилен салон на Renault, Nissan и Dacia във Велико Търново през тази седмица Ауто Италия, официален вносител на Fiat и Lancia за България, откри нов продажбено-сервизен комплекс в София.

Комплексът разполага с изложбена площ, сeрвизен център, магазин за резервни части и офисни помещения.

Авто Юнион Груп е автомобилен холдинг, част от Еврохолд България. Компанията консолидира автомобилните операции на холдинга като предлага на българския автомобилен пазар 11 автомобилни бранда.

Сред операциите на дружеството са и франчайзинговото представителство на AVIS и Budget, както и ексклузивното представителство на продуктите на Castrol и BP за страната.