Печалбата на Доверие Обединен Холдинг се понижава до 128 хил. лева през 2006 година

543
Доверие Обединен Холдинг отчете печалба за изминалата година в размер на 128 хил. лева, сочи неконсолидираният отчет на дружеството. Това е значително понижение на печалбата, на фона на регистрираната година по-рано печалба, в размер на 2.14 млн. лева.

Понижението на печалбата на холдинга се предопределя от понижението на приходите от дейността, които се понижават до 1.88 млн. лева, от 3.77 млн. лева година по-рано.

Спадът им се предопределя основно от намаляването на приходите от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти, които през изминалата година намаляват до 11 хил. лева, в сравнение с 2.62 млн. лева година по-рано.

Близо два пъти обаче се повишават приходите по перото други, които нарастват до 811 хил. лева през 2006 година, в сравнение с 420 хил. лева година по-рано.

На фона на спада в приходите, разходите на холдинга нарастват до 1.75 млн. лева, от 1.31 млн. лева година по-рано.

Най-съществено е нарастването на разходите за лихви през изминалата година, които нарастват над два пъти, до 752 хил. лева, в сравнение с 338 хил. лева година по-рано.

Холдингът е с основен капитал в размер на 13.15 млн. лева и собствен капитал към края на миналата година в размер на 23.07 млн. лева.

Днес по позицията се изтъргува значителен обем в размер на 427 492 акции, при което книжата на холдинга поскъпнаха с 2.4% до ниво от 5.49 лв. за брой. В края на деня офертите при холдинга бяха при нива от 5.498 лв. продава и 5.35 лв. купува за брой.

За последната една година акциите на холдинга са поскъпнали с 47.7%, като за последните три месеца ръста им възлезе на 124%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg