Печалбата на Елхим - Искра нараства над два пъти през първото тримесечие

448

Печалбата на Елхим Искра е нараснала над два пъти през първото тримесечие до 172 хил. лева, в сравнение с 82 хил. лева година по-рано, посочи изнесеният неконсолидиран отчет на дружеството.

За повишението на финансовия резултат е съдействал ръстът в приходите от близо 66% до 6.5 млн. лева, в сравнение с 3.92 млн. лева година по-рано, предопределен от повишението на тези от продажба на продукция.

Значително нарастват и разходите на дружеството и особено тези на разходите за материали. Сумарните разходи са се повишили до 6.32 млн. лева, в сравнение с 3.84 млн. лева година по-рано. Друго значително повишение отбелязват тези за възнаграждения.

Дружеството е с основен капитал в размер на 837 хил. лева. и собствен към края на първото тримесечие от 17.13 млн. лева.

Днес при изтъргувани близо 300 акции, книжата на пазарджишкото дружество се понижиха с 2.1% до ниво от 32.80 лв. за брой. За последната една година книжата му са се повишили с над 156%.

В края на миналия месец от дружеството прогнозираха печалба за настоящата година в размер на 312 хил. лв., или 0.37 лв. на акция при 23.4 млн. лв. приходи от продажби.

За сравнение, през 2006 г. нетната печалба на компанията възлезе на 580 хил. лв., срещу 369 хил. лв. за година по-рано.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg