Печалбата на Елхим Искра скача двойно за година

726
Печалбата на Елхим Искра скача двойно за година

Печалбата на Елхим Искра АД ^52E^ към 30 септември скача двойно, спрямо резултата на компанията отпреди година, сочат данните на предоставения днес финансов отчет за трето тримесечие. Ако преди година печалбата на компанията е била 1.76 млн. лв., то към трето тримесечие вече е 3.41 млн. лв. (0.27 лв. печалба на акция).

Нетните приходи от продажби към този септември са 28.19 млн. лв., което е ръст от 22.7% на годишна база. В основата на резултата стоят постъпленията от пласирана продукция, които се променят за година от 22.14 млн. лв. на 27.59 млн. лв.

По информация на компанията приходите от дейността на Елхим Искра АД включват преди всичко приходи от продажба на стартерни акумулатори, електрокарни батерии и елементи.

Разходите по икономическите елементи на компанията се повишават за година с 15.3% на актуалните 24.29 млн. лв. Това се дължи предимно на разходите за материали, които нарастват от 19.75 млн. лв. (септември 2007 г.) на последните 21.33 млн. лв. За възнаграждения дружеството е заделило 2.61 млн. лв. при 2.02 млн. лв., година по-рано.

Днес акциите затвориха сесията на положителна територия, след известен период на обезценяване. Поскъпването е от 5.72% на последните 2.22 лв. за лот Обемът бе от 477 изтъргувани книжа.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg