Печалбата на интернет компанията Инвестор.БГ се е повишила със значителните 183% през първите шест месеца на годината до 195 хил. лева, на фона на едва 69 хил. лева година по-рано, посочи неконсолидираният отчет на дружеството.

За добрия резултат е съдействал ръстът на приходите в размер на близо 110%, до 638 хил. лева от едва 304 хил. лева година по-рано. Повишението почти изцяло се е предопределило от ръста на приходите от услуги.

Разходите на компанията също са нараснали близо два пъти до 443 хил. лева за първите шест месеца на годината, в сравнение с 235 хил. лева година по-рано, като тук най-съществено повишение са отбелязали тези за възнаграждения и външни услуги.

Компанията е с основен капитал в размер на 1.199 млн. лева и собствен към края на полугодието от 1.72 млн. лева.

Днес по позицията се наблюдаваше активна търговия, като собственика си смениха над 7 200 акции, като те поскъпнаха с 11.4%, до ниво от 13.98 лв. за брой, а най-високата цена, при която се сключи сделка с акциите на компанията бе при ниво от 14 лв. за брой.

Края на деня офертите при компанията завършиха значително раздалечени една от друга при нива съответно от 14.77 лв. продава и 14 лв. купува за брой.

За последните шест месеца книжата на първата компания, осъществила първично публично предлагане, са поскъпнали с близо 76%.